Gemaakt van Barbera druiven uit de meest recent geplante percelen in de "Visette" kant van Montforte d'Alba.
Plantdensiteit: over 5000 wijnstokken per ha.
Hoogte 350 tot 400m boven zeeniveau.
Positie: West, Noord-West gericht.
Vinificatie: Initieel een cryo-extractie van 34 uren om de frisheid en geuren van de wijn ten volle naar buiten de brengen, gevolgd door maceratie op de pel voor nog eens 4 dagen bij gecontroleerde temperatuur. Bij de fermentatie wordt gebruikt gemaakt van eigen gist.
Rijping gebeurt op kleine eiken vaten voor 12 maanden.
Daarna verfijnt de wijn nog verschillende maanden op fles bij een temperatuur van 15°C
De kleur is een diep robijnrood met granaat schitteringen.
In de neus een krachtige geur met veel fruit.
In de mond krijgen we een aantrekkelijke, weelderige en goed uitgebalanceerde smaak, met tonen van framboos en bosvruchten.
Bewaartemperatuur: tussen 13 ° en 15 ° C.
Serveertemperatuur: 16 ° C.