Mulini di Segalari
Er was me al gezegd naar een bepaalde weg te rijden, dan te bellen en te wachten, want het was een beetje moeilijk te vinden. Ik was toch met kaarten en GPS aan de slag gegaan dus ik zou het wel vinden. En ik vond hen! Alleen was het niet altijd evident om met mijn personenwagen over de uitgesleten aardeweggetjes te rijden met als kers op de taart nog een klein riviertje waar ik door moest.
Enfin, een lang verhaal: ik kwam heelhuids aan en de ontvangst was zeer hartelijk. Het is een klein bedrijf, volledig biologisch. Marina bewerkt het veld en zorgt met haar artistieke talent voor de mooie etiketten op de flessen. Emilio maakt de wijn (als hij niet in zijn enoteca in Firenze staat, toch wel een aardig afstandje van huis). De wijnen waren een super ontdekking. Vooral de Soloterra op basis van 100% Sangiovese, gerijpt in een amphora was een feest. Jammer genoeg wordt van de Soloterra maar één amphora gemaakt, dat is zo'n 750 liter waarvan een deel tijdens de rijping dan nog verdampt. Ik kon wel een kleine hoeveelheid van de nieuwe soloterra, op basis van Merlot en Petit Verdot bekomen - niet te versmaden!
De Bolgheri's zijn allemaal prachtige wijnen en we hebben dan ook meteen besteld en ons verzekerd van toekomstige allocaties. De 2010 is nog niet gecertifieerd, maar was ook al biologische productie. Bij de 2012 Bolgheri en de 2011 Superiore is de certificatie er wél.
Wij zijn erg blij deze wijnen aan onze klanten te kunnen aanbieden, al zijn de hoeveelheden beperkt.