Rood
De topwijn van Mamete Prevostini, deze Sfozato, met natuurlijk de 3 rode bekertjes van Gambero Rosso
Eigenlijk is deze passito (van gedroogde druiven) dé originele Sagrantino, die al werd gemaakt voor de droge Sagrantino geproduceerd werd. Heerlijk bij een stukje zwarte chocolade of een chocolade dessert.
Een blend van autochtone druiven uit Friuli-Venezia: 20% Pignolo, 40% Schioppettino and 40% Refosco dal peduncolo rosso. Een krachtige wijn voor krachtige gerechten.
Een Franse druivenvariëteit die in Friuli verzeild geraakt en het daar bovendien nog fantastisch doet ook! De druif heeft er zijn ideale terroir gevonden, en wel zodanig dat ze niet meer weg te denken is uit deze streek.
De (bijna) verloren druif Perricone maakt terug opgang. Na het succes van de "Furioso" van dezelfde producent met 3 opeenvolgende 3 Bicchieri van Gambero Rosso wordt nu deze eenvoudiger versie (op inox) geïntroduceerd. Braambes, specerijen en zoethout.