Rood
Een SuperTuscan met 45% Cabernet Sauvignon; 5% Cabernet Franc; 50% Sangiovese
Een blend van autochtone druiven uit Friuli-Venezia: 20% Pignolo, 40% Schioppettino and 40% Refosco dal peduncolo rosso. Een krachtige wijn voor krachtige gerechten.
De (bijna) verloren druif Perricone maakt terug opgang. Na het succes van de "Furioso" van dezelfde producent met 3 opeenvolgende 3 Bicchieri van Gambero Rosso wordt nu deze eenvoudiger versie (op inox) geïntroduceerd. Braambes, specerijen en zoethout.
100% negroamaro en in ons gamma de populairste wijn van dit speciale domein.
Verse bloemen en sappig knapperig fruit in een intense sangiovese, gevinifieerd in staal. Geeft een mooie reflectie van de terroir. Eerder gemaakt op drinkbaarheid dan op kracht, en daarom breed inzetbaar bij een variëteit aan maaltijden.
Eigenlijk is deze passito (van gedroogde druiven) dé originele Sagrantino, die al werd gemaakt voor de droge Sagrantino geproduceerd werd. Heerlijk bij een stukje zwarte chocolade of een chocolade dessert.